Detta receptet är beräknat på 2-3 port.
Du behöver:
2 Kycklingfilé
1 stor purjolök
2 stora paprikor - helst röda
2,5 dl Cremé fraiche (34%)
4 tsk Curry
4 dl matlagningsgrädde
Salt
Peppar
Ris
Salt
Koka ris enligt förpackningen. Ta fram en stor gryta. Skär sedan kycklingfiléerna i bitar, lägg dom sedan åt sidan. Nu ska du hacka paprikan och purjolöken - se till att tvätta purjolöken ordentligt då den brukar vara smutsig. Hacka dom i små tärningar och lägg dom i en bunke. Sedan kryddar du paprikan och purjolöken med curryn - blanda. Häll i kycklingen i grytan, och låt brynas. Glöm inte att salta och peppra kycklingen. När kycklingen sedan är klar så lägg upp den på en tallrik. Lägg i fett i grytan, samma som du stekte kycklingen i och häll sedan ner grönsakerna och låt dom bli mjuka. När det är klart så lägger du i kycklingen, och häller i grädden. Låt småkoka i 7-10 min. Sedan tar du grytan från plattan och häller i Cremé fraichen och rör om försiktigt. Servera med ris och en grönsallad.

Om du skär grönsakerna före kycklingen så behöver du inte diska skärbrädat två gånger. ;)
SvaraRaderalåter jättegott, ska jag prova nån gång! :)
SvaraRaderaser väldigt gott ut också :)
SvaraRadera