tisdag 16 november 2010

Kycklinggryta

Nu när vintern är på ingång och mörkret kommer, så kan det vara riktigt gott med en härlig gryta till middag. Jag älskar kyckling så jag brukar göra en kycklinggryta, med en massa curry i.
Detta receptet är beräknat på 2-3 port.

Du behöver:
2 Kycklingfilé
1 stor purjolök
2 stora paprikor - helst röda
2,5 dl Cremé fraiche (34%)
4 tsk Curry
4 dl matlagningsgrädde
Salt
Peppar

Ris
Salt

Koka ris enligt förpackningen. Ta fram en stor gryta. Skär sedan kycklingfiléerna i bitar, lägg dom sedan åt sidan. Nu ska du hacka paprikan och purjolöken - se till att tvätta purjolöken ordentligt då den brukar vara smutsig. Hacka dom i små tärningar och lägg dom i en bunke. Sedan kryddar du paprikan och purjolöken med curryn - blanda. Häll i kycklingen i grytan, och låt brynas. Glöm inte att salta och peppra kycklingen. När kycklingen sedan är klar så lägg upp den på en tallrik. Lägg i fett i grytan, samma som du stekte kycklingen i och häll sedan ner grönsakerna och låt dom bli mjuka. När det är klart så lägger du i kycklingen, och häller i grädden. Låt småkoka i 7-10 min. Sedan tar du grytan från plattan och häller i Cremé fraichen och rör om försiktigt. Servera med ris och en grönsallad.

3 kommentarer:

  1. Om du skär grönsakerna före kycklingen så behöver du inte diska skärbrädat två gånger. ;)

    SvaraRadera
  2. låter jättegott, ska jag prova nån gång! :)

    SvaraRadera
  3. ser väldigt gott ut också :)

    SvaraRadera