torsdag 6 januari 2011

Lax med kall sås

Denna maträtt lagade jag och den blev super! Receptet är beräknat på 2 personer.

Ingredienser:
2 laxfileér
Salt
Svartpeppar
Citronpeppar
Citronsaft

Kall sås:
5 dl cremé fraiche (34%)
Svartpeppar
Salt
1 finhackad röd lök
3 msk citronsaft (men jag tog på måfå)
1 hel förpackning fryst dill (det lilla paketet)

Gör så här.
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Krydda laxen, och lägg den i en form, häll på citronsaft.
3. Lägg in lax i cirka 15 min.
4. Hacka lök.
5. Blanda ihop allting och lägg in i kyl till den ska serveras.

Den såsen var så god, och jag tog bara sådant som jag tycker passar bra till lax. Extremt gott och den kommer göras fler gånger här hemma kan jag lova.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar